Senegalský kuskus s hovězím masem a zeleninovou omáčkou
30
4
4
1) Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme je. Dáme je marinovat do směsi z drceného česneku, chilli papriček (na plátky), poloviny cibule (na plátky) a šťávou z citronů. Po několika hodinách v lednici, přidáme oleje a celou směs přesuneme do velké pánve. 2) Přidáme malý šálek vody a vaříme asi 30 minut, dokud není kuře uvařené. V případě potřeby přiléváme vodu. 3) Odstavíme, slijeme přebytečnou šťávu a na 15 minut ještě dopečeme v troubě. 4) Štávu smícháme s olejem a přivedeme k varu. Přidáme zbylou cibuli a pokud chceme i chilli papričky a citronovou šťávu. Vaříme asi 12 minut. 5) Kuřecí kousky servírujeme polité šťávou.