Tradiční
Recepty
Přihlášení
Registrace
Staňte se našimi fanoušky na:
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Tradiční recepty
Recepty
Zavařování
Čalamáda od zeťáka
Čalamáda od zeťáka
Autor receptu:
Jedlík-senior
(212 receptů)
Jedlík-senior
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava:
1 hod. 20 min.
PT80M
Vaření:
30 min.
PT30M
Speciální kritéria:
neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených
Tisk
Přidat do oblíbených
Ingredience
4 kg bílých paprik
1 hlávka zelí
1 hlávka čínského zelí
2 kg cibule
Nálev
4 l vody
1 l octa
70 dkg cukru
1 Deko + hořčičné semínko
Pracovní postup:
Zeleninu nakrájíme ručně na 1/2 cm proužky, promícháme a naplníme sklenice. Kdo má rád ostřejší, přidá do sklenice chilli papričku nebo kozí rohy.
Až se začne vařit voda na nálev, všechno do ní přidáme a ještě přidáme trochu hořčičného semínka, necháme chvíli povařit.
Nakonec nálev nalijeme na zeleninu, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80°C.
Zkuste také
Šípkový džem
45
1
4
Lahodný sirup z květů černého bezu
100
1
1
Kompot z černého rybízu
40
0
0
Borůvkový džem s koňakem
20
8
6
Džem z třešní a banánu
30
4
9
Komentáře a dotazy…
Přidejte komentář:
Prosím napište, jaký typ poznámky chcete nechat:
Komentář
Dotaz
Odeslat
Pro vkládání komentářů se
přihlašte
, prosím.
Komentáře
Dotazy
Miki Miki
|
12. září 2018
Dnes jsem otevřel čalamádu a můžu říct, že je dost plana. Mělo by tam být více deka. Jinak nevím kde se stala chyba.
Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.