Pyré: celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na velmi slabém plameni vařte asi 30-40 minut, až se tekutina téměř vstřebá a celer se bude rozpadat. Osolte, opepřete, přidejte pomerančovou kůru a rozmixujte. Nakonec do směsi zašlehejte olivový olej a uchovejte horké. Máslo promíchejte se 2 lžičkami hladké mouky dohladka. Rybí filety rozdělte na porce, osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej se snítkou rozmarýnu a porce candáta na něm po obou stranách rychle, zprudka opečte. Poté jej obraťte, aby se maso horkem zatáhlo. Slijte olej a rybu zastříkejte vínem a vývarem. Po 5 minutách vaření vyjměte rybu a přendejte ji na nahřáté talíře. Do šťávy dejte moučné máslo a za stálého míchání zahřívejte ještě minutu. Pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji vývarem. Podle chuti osolte a přelijte porce candáta. Doplňte celerovým pyré, které ozdobíte pár kapkami olivového oleje. Ihned podávejte.