Staňte se našimi fanoušky na:

Candát na rozmarýnu

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pyré: celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na velmi slabém plameni vařte asi 30-40 minut, až se tekutina téměř vstřebá a celer se bude rozpadat. Osolte, opepřete, přidejte pomerančovou kůru a rozmixujte. Nakonec do směsi zašlehejte olivový olej a uchovejte horké. Máslo promíchejte se 2 lžičkami hladké mouky dohladka. Rybí filety rozdělte na porce, osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej se snítkou rozmarýnu a porce candáta na něm po obou stranách rychle, zprudka opečte. Poté jej obraťte, aby se maso horkem zatáhlo. Slijte olej a rybu zastříkejte vínem a vývarem. Po 5 minutách vaření vyjměte rybu a přendejte ji na nahřáté talíře. Do šťávy dejte moučné máslo a za stálého míchání zahřívejte ještě minutu. Pokud je omáčka příliš hustá, rozřeďte ji vývarem. Podle chuti osolte a přelijte porce candáta. Doplňte celerovým pyré, které ozdobíte pár kapkami olivového oleje. Ihned podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |21. června 2013
dobrý chuť z rozmarýnu Odpovědět
Lenny |17. června 2013
recept mě zaujal,bude se hodit Odpovědět
misha24 |17. ledna 2013
ak celerové pyre ochutíte muškatovým orieškom určite si ho zamilujete. Odpovědět
planeta |14. prosince 2012
zajímavé a jistě chutné, můžu i bez celerového piré Odpovědět
david.kruml.1 |10. prosince 2012
hodně dobrý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!