Staňte se našimi fanoušky na:

Candát se zapečenými bramborami

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, trochu citronové šťávy a špetkou soli a trochou nasekaného estragonu. Zabalte jej do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky. Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem a polovinou petrželky. Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte 30-40 minut, podle velikosti ryby. Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile se vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |22. prosince 2012
candát to je mezi rybama král dobrý recept Odpovědět
petr.helman.5|20. února 2013
Tak candáta já můžu kdykoli.Moje nejoblíbenější ryba Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!