Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, trochu citronové šťávy a špetkou soli a trochou nasekaného estragonu. Zabalte jej do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky. Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem a polovinou petrželky. Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte 30-40 minut, podle velikosti ryby. Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile se vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.