Staňte se našimi fanoušky na:

Canelloni s mletým masem

Autor receptu: takaya (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme do nějaké mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky. Ta poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát. Na řadu přichází plnění trubiček - nejlépe je plnit je holýma rukama a natlačit dovnitř směs tak, aby byly trubičky plné. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku (záleží na velikosti - nám vyšly ještě na horní patro). V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného eidamu, osolíme a opepříme. Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 200°C, poté můžeme na nižší teplotu, než se utvoří kůrka (je třeba vrchní vrstvu otáčet, aby nebyly těstoviny nahoře tvrdé). 10 min před koncem posypeme zbylým eidamem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!