Staňte se našimi fanoušky na:

Celer obložený (studená mísa)

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celery nakrájíme na nudličky, uvaříme v malém množství okyselené vody doměkká a scedíme. (Vodu nevyléváme, ale upotřebíme na zředění majonézy) ocezený celer zamícháme do majonézy, rozředěné trochou vody z celeru. Příprava majonézy: Sušené mléko zředíme vlažnou vodou z celeru na kasičku, přidáme citrónovou šťávu a nastrouháme trochu kůry. Tuto kasičku vmícháme do hotové majonézy, ochutíme trochou worcesterské omáčky, solí a hořčicí. Celer majonéze upravíme do středu mísy, obložíme podle vlastní volby polovinami natvrdo uvařených vajec, rajčaty, na nudličky pokrájenou paprikou, hlávkovým salátem (pokapaným citrónem), plátky šunkového salámu a syrovou zeleninou, která je právě na trhu. V zimě obložíme červenou řepou a kyselými okurkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!