Staňte se našimi fanoušky na:

Celerovo-žampiónová krémová polévka

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na jíšku: máslo, hladká mouka, Postup: Zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nejemno, řapíky celeru na tenké proužky. Celer a žampiony nastrouháme na nudličky. Do kastrolu dáme rozehřát máslo a orestujeme si cibulku. Na orestovanou cibulku přidáme nejdříve řapíkatý celer a necháme asi 2 min. restovat. Dále dáme celer, žampiony a ještě chvilku necháme restovat. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20. min. Rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, je-li potřeba tak zahustíme jíškou a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |26. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!