Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnný chléb

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, cukru a trošky teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy nebo do robota dáme mouky, otruby, sůl, ocet, olej, kmín, semínka, vzešlý kvásek a zbytek mléka a vymícháme těsto. Pořádně ho zpracujeme a necháme ho kynout. Já peču tento chléb ve formě na biskupský chlebíček, takže si formu vymažu sádlem, těsto propracuji a vyválím do válečku a dám do formy. Než se mi vyhřeje trouba na 220 °C, nechám ho ještě kynout. Pak chléb potřu slanou vodou a někdy ještě posypu slunečnicovými semínky. Pečeme 10 minut na 220 °C a pak asi 40 minut na 170 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |25. února 2014
vypadají dobře, ukládám Odpovědět
Monique |25. prosince 2013
ukládám si :-) Odpovědět
lucikpucik |28. května 2013
1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!