Staňte se našimi fanoušky na:

Čendova pomazánka s pažitkou

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvaroh dáme do misky a podle chuti osolíme, okořeníme bílým pepřem a dobře rozmícháme. Přilijeme mléko a pomocí vidličky (nebo šlehače) ušleháme hladký, nepříliš řídký krém. Vložíme ho asi na 15 minut do ledničky vychladit. Čerstvou pažitku opláchneme, osušíme, nasekáme nadrobno a vmícháme do vychlazeného tvarohu. Místo pažitky můžeme ke zvýraznění chuti tvarohové pomazánky použít i jiné bylinky nebo zeleninu (listovou petržel, řeřichu, utřený česnek, najemno nakrájené ředkvičky apod.). Dva plátky celozrnného chleba bohatě natřeme připravenou pomazánkou a přiklopíme zbývajícími dvěma chleby. Tip: Tvarohovou pomazánku nemusíme připravovat pouze s bylinkami. Můžeme použít např. strouhaný sýr nebo lososa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
piskotka |24. září 2013
dobré Odpovědět
tepito |23. září 2013
zkusím Odpovědět
kuchticek |19. září 2013
jojo Odpovědět
E- |17. září 2013
super Odpovědět
Zdendula|22. září 2013
hodně variací 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!