Staňte se našimi fanoušky na:

Česnekoví šneci s parmazánem

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky nalít 2 lžíce vlažného mléka a rozmíchat v něm droždí. Přidat cukr se 2 lžícemi mouky a znovu promíchat. Kvásek zakrýt utěrkou a nechat ho vzejít. V druhé misce rozmíchat čerstvý sýr s paprikou, česnekovou solí a parmazánem. V míse smíchat zbytek mouky s trochou soli, přidat zbytek vlažného mléka, kvásek a vše promíchat. Přilít olej a vypracovat hladké těsto, zakrýt ho utěrkou a nechat vykynout. Až těsto zdvojnásobí objem, rozválet ho na plát asi 30x20cm a potřít náplní tak, aby na obou delších stranách zůstal 2-3 cm široký okraj. Ten potřít slabě vodou. Plát opatrně stočit a roládu šikmo nakrájet na šneky. Kousky narovnat na plech s pečícím papírem, přikrýt utěrkou a nechat v teple nakynout. Pak je ze stran potřít rozpuštěným máslem a péct při na 170°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |5. ledna 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!