Těsto: sušenky (nejlépe bebe) rozdrolíme a smícháme spolu s máslem (které jsme nechali povolit při pokojové teplotě). Do připravené formy na dort rozprostřeme těsto a dáme do lednice ztuhnout. Krém: Smetanu spolu s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme, po chvyice šlehání přidáme štávu z půlky limetky a šleháme dál tak cca 3 - 5 minut. V kastrůlku si připravíme vodu kterou přivedeme k varu a následně odstavíme přidáme želatinu . Hotovou želatinu vmícháváme pomalu do tvarohového krému. Z lednice vyndáme formu se ztuhlým těstem a na korpus nalijeme tvarohový krém a vrátíme zpět do lednice. V dalším kastrůlku si připravíme třešňový přeliv a to tak že kompotované třešně svaříme spolu s cukrem, anebo když máme hodně sladký nálev tak jen prohřejem a následně s ním políváme hotový ztuhlý cheescake.