Čtvercový podnos vyložíme papírem na pečení. Přiložíme vymazaný dortový rám. Dno pokryjeme cukrářskými piškoty a pokapeme je sektem. V míse utřeme mascarpone se sektem a cukrem. Dáme chladit. Meloun rozpůlíme a odstraníme pecky. Z dužiny vykrájíme cca 60 malých kuliček. Vložíme je do mísy, přikryjeme a dáme na chvíli do ledničky. Želatinu dáme bobtnat. Zbývající melounovou dužinu rozmixujeme. Z citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s melounovým pyré. Dužinu dáme do hrnce a prohřejeme. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém pyré. Přimícháme vychlazený krém z mascarpone a vše dáme chladit. Jakmile hmota začne želírovat, přidáme ušlehanou šlehačku. Krémem naplníme formu s piškoty, povrch uhladíme a dáme chladit. Rozkrájíme na kostky, ozdobíme melounovými kuličkami a lístkem meduňky.