Staňte se našimi fanoušky na:

Chléb

Autor receptu: doxunka (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

zamíchatnechat nejméně 8 hodin kynout,nejlépe přes noc ráno zapneme troubu na 230 stupňů dáme do ní ihned pekáč nebo kastrol s poklicí ať se nahřívátěsto vyklopíme na pomoučený vál, na plech,hodně pomoučený přehneme ho 4x, jako obálku necháme kynout po celou dobu než se ohřívá pekáč v troubě,ten tam bude půl hodiny po půl hodině, pokud se těsto více rozjelo , tak ho klidně ještě přehnout přes sebevyjmeme horký nahřátý pekáč z trouby a vložíme do něj chlebypekáč se nevymazává ani nevysypává ,zakryjeme pokličkou a dáme do troubypečeme při těch 230 stupních půl hodiny s pokličkoua potom poklici odděláme a ještě pečeme 15 minutkdyž je upečený tak ho pomažeme trochu vodoua necháme vychladnoutpřeji hodně úspěchů

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aťka |3. února 2014
autorka má sice pěkně popsán postup práce s již vykynulým těstem, ale zapoměla na množství ingrediencí /mouky / ,já dávám 1 1/4 l hrnek mouky hladké,1 hr. žitné chlebové,1 hr.polohrubé,sušené droždí 1 a 1/2KL, 1 a 1/2 hr.vody.sůl 1-2 lžičky.atd./jako u "nehnětený chléb"/ Odpovědět
planeta |23. ledna 2014
nevím kolik čeho ??? Odpovědět
Penelope |22. ledna 2014
Dobrý tip Odpovědět
MsGracia |18. ledna 2014
1**** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!