Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebíček se zrníčky.

Autor receptu: aťka (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dáme zadělat do domácí pekárny na program "těsto" po vykynutí a zadělání vyklopíme na vál a ještě pořádně prohněteme a utvoříme si tvar chlebíku jaký chceme /kulatý,ovál,šišku/ a ještě necháme 1-2 hod kynout v ošatce anebo přímo na plechu vyloženém peč. papírem. Až se nám zvětší objem- potřeme chleba vajíčkem, posypeme semínky /slunečnice, sezam, dýně/ a dáme do 220 vyhřáté trouby péct. Do trouby ještě dáme malý kastrolek s vodou, aby se vytvářela pára a chlebík dobře vyběhl- peče se tak 15 min. na 220°C, a 15-20 min. na 170- chlebík je upečený když na něj poklepeme a dutě zní!!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |30. listopadu 2013
to bude dobrota, +1 Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
super Odpovědět
miri3 |16. června 2013
vyzkouším Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
DAMI |5. června 2013
vyzkouším Odpovědět
betka |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
eviti |17. května 2013
pěkný chlebíček -díky za tip Odpovědět
jana.h |18. března 2013
krásný chlebík..vyzkouším Odpovědět
aťka |8. března 2013
Mě se osvědčilo rozpálit troubu na 220 dát tam kastrolek s vodou a ještě před vložením /pečením/ chleba tam "šplíchnout" trochu vody a hned dát péct chleba, pi 10 min. stáhnout teplotu na 170 a kastrolek s vodou už vyndat a nechat dopéct chleba dle velikosti tak ještě 15-20 min. Odpovědět
šanela |8. března 2013
zajímavé, jaký máte způsob pečení. já vždycky chleba šoupnu do rozpálené trouby a teplotu nesnižuju... ale fakt je, že moje stoletá trouba nedovírá, takže v ní až takové horko není... :-O Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!