Úsporný recept, který využije ztvrdlý chléb a v kombinaci s kořenovou zeleninou z něj udělá nečekané jídlo. Chléb si nastřádáme do mrazáku už pokrájený na kostičky, a až ho jsou 4 šálky, pustíme se do pečeně. Celer a mrkev nakrouháme nahrubo a spolu s cibulí a česnekem dobře opečeme na sádle ve velkém kastrole. Přidáme chléb a rovněž ho opečeme. Pak zalijeme horkým vývarem nebo dáme bujónovou kostku a horkou vodu (asi 1 šálek) a odstavíme. Necháme nasáknout min. půl hodiny (do vychladnutí), ale můžeme v této fázi odložit i do dalšího dne. Dáme předehřát troubu na 200 - 220 stupňů. Do směsi přidáme vejce, sůl, koření i zelené natě a promícháme, dochutíme. Vytvarujeme šišku na plech a pokryjeme plátky slaniny. Můžeme ji dát i do formy. Je-li směs příliš suchá, drobí se, je-li příliš měkká, roztéká se. Dobře upečeme, aby nezůstala uvnitř mazlavá. Podáváme se zeleninovým salátem.