Kuřecí vývar se zeleninou a máslovými krupicovými noky
60
2
3
Do hrnce dám vařit vodu s kmínem .. cca 15 minu, pak odstavím. Cibulku osmažím na másle či sádle a menší část dám do hrnce s vodou a kmínem, stejně jako česnek utřený se solí. Z brambor připravím standartním způsobem bramborovou kaši - s máslem a mlékem .. vodu z brambor odleju do hrnce s kmínem. Kaši dochutím druhou částí osmažené cibulky. Tvrdý chleba nakrájím na tenké, různě velké krajíčky (výborně to jde na kráječi) a vložím do hotového vývaru. Zamíchám a ihned podávám. Všichni dostanou talíř chlebovky a doprostřed stolu postavím mísu s ochucenou kaší. Všichni si nabírají kaši a jedí společně s polévkou. Je to opravdu moc chutné a oblíbí si i děti.