Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebové dalamánky s pohankou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dva krajíce staršího chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme 250 ml vody a necháme chvíli rozmáčet. Pak je rozmixujeme nebo rozmačkáme na kaši. Z pár lžic vlažné vody, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Všechny mouky dáme do mísy, přidáme olej, sůl, rozmočený chléb, vzešlý kvásek a zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho asi 60 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 15 dílků, z každého vytvarujeme bochánek - dalamánek. Naskládáme je na plech, potřeme vodou a posypeme hrubou solí, kmínem a pohankovou lámankou. Necháme je ještě asi 15 minut kynout. Pečeme je při 200°C asi 20 - 25 minut dozlatova. Na dno trouby doporučuji vložit kastrůlek s vodou, dalamánky budou krásně křupavé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |29. března 2014
vyzkouším Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
vyzkousim Odpovědět
Sofii |1. května 2013
Svetbel -děkuji :-) Odpovědět
Uzzi1 |1. května 2013
pěkné Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
pajunc |26. dubna 2013
to se mi líbí :-)) Odpovědět
aB |22. dubna 2013
hezké a jistě chutné Odpovědět
majdik1515 |21. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Pitrisek|22. května 2013
Pěkné:-) Odpovědět
svetbel|1. května 2013
To není lichotka, to je fakt. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!