Staňte se našimi fanoušky na:

Chlumecký řízek

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané brambory nastrouháme najemno, slijeme přebytečnou vodu a zalijeme horkým mlékem. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku a osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou - vše promícháme. Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme opepříme. Na rozehřátý olej dáme naběračkou bramborákové těsto, vytvarujeme placku a do těsta zatlačíme plátek masa, pak přelijeme další vrstvou těsta a celý řízek pozvolna po obou stranách opečeme. Maso také můžeme lehce posypat hladkou moukou, obalit v těstíčku a opéct. Podáváme obložené čerstvou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |10. ledna 2014
ukladam a i vyzkousim Odpovědět
daramacho |22. června 2013
dobré Odpovědět
david.kruml.1 |22. června 2013
kdysi jsem to dělal podobně a bylo to super všem doporučuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!