Změklé máslo smícháme s osmi žloutky, přidáme lžíci rumu a 6 lžic piva, Droždí smícháme s krupicovým cukrem, až nám začne směs kynout, přimícháme mouku a citronovou kůru a zaděláme hladké těsto. Těsto dáme odležet a necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrojíme tvary koblížků a necháme je ještě chvilku kynout. Smažíme z obou stran dozlatova v oleji rozpáleném na 160°C, pak necháme na ubrousku nebo cedníku okapat a necháme vystydnout. Vychladlé plníme z boku rozmačkanými brusinkami za pomoci cukrářského pytlíku, případně nařízneme a brusinky vložíme lžičkou. Hruštičky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a na pánvi dusíme doměkka s máslem, cukrem a skořicí. Koblížky podáváme s máslovými hruštičkami, doplnit můžeme měkkým tvarohem nebo zakysanou smetanou.