Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňské masové kuličky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mleté maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nasekanou cibuli a česnek, nastrouhanou mrkev a bylinky. Žemli pokropíme vodou, necháme nasáknout a pak jí rozdrobíme k masu. Přidáme vejce, kari, sůl a pepř. Všechno promícháme na hladkou směs, ze které vytvarujeme bochánek a v zakryté míse necháme odležet v chladničce asi 30 minut. V kastrolu rozpálíme olej, z masové směsi tvarujeme kuličky (průměr asi 2,5-3cm) a obalujeme je v sezamu, pak vkládáme do rozpáleného oleje. Opékáme ze všech stran na středně vyhřáté plotýnce cca 5-6 minut. Opečené kuličky opatrně vyndáme, odložíme na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk. Kuličky napichujeme na párátka a servírujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!