Staňte se našimi fanoušky na:

Choceňský melounový dort

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 6 vajec, 1 sáček vanilk. cukru, 150 g krupic. cukru, 200 g hl. mouky, 4 lžíce oleje Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, z bílků s cukrem ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, nakonec zamícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (26 cm. prům.), pečeme asi 45 minut na 160°C. necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Po úplném vychladnutí překrájíme korpus na 3 vodorovné díly. ŽELÉ: 100 g krupic. cukru, 2 sáčky červeného dortového želé, 800g červeného melounu V 1/2 l vody rozmícháme cukr a oba sáčky želé. Roztok přivedeme za stálého míchání k varu. Krátce povaříme, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Meloun nakrájíme na tenké plátky, do dortové formy nalijeme 1/4 želé, poklademe plátky melounu a zalijeme druhou čtvrtinou želé, dáme do chladničky ztuhnout. Tuhou vrstvu náplně vyndáme z formy a stejně připravíme i druhou. Pokud mezitím zbytek želé ztuhl, znovu ho rozehřejeme. DOKONČENÍ: 100 g jahodového džemu, 250 ml smetany na šlehání 33%, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g žlutého melounu, 150 g červeného melounu Spodní část korpusu namažeme polovinou džemu a na něj položíme 1 vrstvu melounového želé. Pak druhý díl korpusu natřeného džemem a druhou vrstvu melounového želé. Na konec položíme třetí díl korpusu. Ze smetany s vanilkový cukrem ušleháme pevnou šlehačku. Z pečícího papíru vystřihneme proužky (široké jako vrstva melounového želé a přitiskneme je na něj. Pak celý dort potřeme šlehačkou. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Po ztuhnutí odstraníme proužky papíru a vršek dortu ozdobíme plátky červeného melounu a kuličkami žlutého melounu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!