Rajčata na spodní straně křížem nařízneme a ponoříme na 10 vteřin do vařící vody. Potom z nich sloupneme slupku, nakrájíme je na menší kousky a vložíme do širokého kastrolu. Přidáme nadrobno nasekanou a na oleji do sklovita osmaženou cibulku, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájenou zelenou petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Přilijeme 1,5 litru studené vody a uvedeme do varu. Stáhneme plamen, vložíme očištěné rybí porce a vlijeme víno. Necháme přikryté poklicí táhnout tak dlouho, až se rybí maso začne uvolňovat od kostí. V tomto okamžiku odstavíme ze zdroje tepla, odkryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Polévku při vaření nemícháme, pouze s kastrolem tu a tam potřeseme, aby se ryby nerozbily a zůstaly v porcích.