Staňte se našimi fanoušky na:

Cikánský guláš

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
58× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a chvíli společně smažíme, dokud se nevysmaží šťáva. Podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni. Hovězí změkne v papiňáku asi za 45 minut, slepice o trochu dříve. Do měkkého masa vmícháme zeleninu nebo lečo, klobásu pokrájenou na kolečka, kousky nakrájené feferonky. Zahustíme podle potřeby hrstkou mouky nebo lžičkou solamylu namočeného ve třech lžících studené vody. Přidáme utřený česnek a podle potřeby dosolíme. Omáčku se solamylem už nesmíme dlouho vařit. Pokud jsme použili mouku, musíme ji naopak ješte dvacet minut provařit, aby se ztratila moučná chuť. Guláš nejlépe chutná s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |15. září 2015
1*** Odpovědět
mochomůrka |11. července 2015
manžel guláše zbožnuje Odpovědět
kymlal |26. ledna 2014
guláškem nepohrdnu Odpovědět
Libuška |26. ledna 2014
Udělám pro manžela, on je gulašový maniak... :-) Odpovědět
blanca.mysicka |11. června 2013
hm vypadá krásně určo bude i dobrý :) Odpovědět
josifek |6. června 2013
Ukládám. Odpovědět
Januse |6. června 2013
zajímavé Odpovědět
Mona22 |3. června 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Semyaza |13. května 2013
mňamka Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!