Staňte se našimi fanoušky na:

Čínská čajová mramorovaná vejce

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Připravíme si vodu, přidáme do ní černý čaj sypaný asi 3 lžíce a 3 lžíce badyánu a všechno další vypsané koření a do nálevu vložíme vejce tak, aby byla zcela ponořena. Vodu přivedeme k varu, teplotu silně ztlumíme a vaříme při nízké teplotě asi 10 minut. Hrnec s vejci odstavíme a vejce necháme ponořená v nálevu vychladnout. Pokud všechny nepotřebujeme, je možné je ponechat v nálevu i do druhého dne i déle. Před podáváním odloupneme z vajíčka skořápku a pod ní se objeví mramorovaná glazura bílku. Chuť vajec je překvapivá, pikantní a nejvýraznější je v místech, kde se nálev dostal až k žloutku. Na talíři vypadají skutečně nezvykle, ale až trefíte na správnou kombinaci ingrediencí, která vám vyhovuje, barevnou vadu jim odpustíte. Chci podotknout, že veškeřé koření lze dávat jak mleté, tak celé. Všechna jsou spíš pálivější chuti, ale vejce jsou zase poměrně mdlá, chce to si vyzkoušet, každý má na pikantní věci jiný názor. Hodí se na obložený talíř se zeleninou, okurky, rajče, mrkev, zelený hrášek a pečivo. Hodí se jako pohoštění pro hosty k vínu, či párty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |8. července 2013
docela to překvapilo včera návštěvu:-) Odpovědět
dree |21. června 2013
dobrý receptík Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
zajimave Odpovědět
simm |6. května 2013
Vypadá to zajímavě. Možná vyzkouším. :) Odpovědět
sari |4. května 2013
krásné Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Jó, kde bylo Wasabi v době, kdy já získala tento recept! Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
S tím pikantním je to těžké, moje děti, hlavně dcera nic pálivého nejí, já jedla feferonky v 8letech. Vše si (snažím se něčím zdravým) ještě přikořenit na talíři, doslova to zbožňuji. Každý si to musí vyzkoušet a přizpůsobit, já mám vždy potíž sem vkládat množství koření... Odpovědět
david.kruml.1 |1. května 2013
vypadá to velmi zajímavě určitě zkusím jen nevím z čeho by to mělo být pálivé? Jo kdyby se tam šuplo chili tak jo, ale je to opravdu originální. Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Zajímavé ! Odpovědět
roxana-zdena |5. března 2013
Tak pálivé já přímo miluju....:-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!