Staňte se našimi fanoušky na:

Čirůvky s vaječným krémem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • pepř (mletý černý, podle chuti)
  • petrželka
  • toustový chleba (opečený)
  • zeleninová obloha (rajčata, okurky apod.)
  • 100 g másla
  • 300 g čirůvky dvoubarvé
  • 1 lžíce smetany (sladké)
  • 8 vajec
  • 1 stroužek česneku

Pracovní postup:

Očištěné houby nakrájejte na kousky a duste na 1/3 másla, až se většina vody odpaří. Ochuťte utřeným česnekem se solí a opepřete. Vejce rozklepněte do hrnce, ve kterém jste rozpustili zbytek másla. Osolte a šlehejte na mírném ohni až vznikne hustá kaše, pak vmíchejte smetanu. Vaječný krém dejte na talíře a na něj pak rozdělte dušené houby, posypte petrželkou - Nemíchejte! Přidejte zeleninovou oblohu a jezte s opečeným toastem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!