Staňte se našimi fanoušky na:

Císařské sušenky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle opražíme ve 3 porcích za stálého míchání na suché pánvi do světle žluta a necháme vychladnout. Zatím utřeme 200g moučkového cukru s celými vejci a žloutky do pěny, přidáme mleté mandle a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme mouku a tence vyválíme na zbylém moučkovém cukru, vykrájíme libovolné tvary (u nás: hvězdičky a kolečka - dukátky). Pak přendáme na máslem hodně vymazaný plech, pečeme 10-12 minut na 200°C (plyn st. 3). Z citronové šťávy a moučkového cukru umícháme velice řídkou polevu a ještě horké cukroví potřeme a do vlhké polevy nasypeme lupínky mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!