Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
HRNEK = 250 ml Vejce utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko, olej a znovu vyšleháme. Pak přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme citronovou štávu a kůru. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme při 160 °C cca 1:15 hod. - vyzkoušíme špejlí. Babetu lze upéct také v domácí pekárně. Do nádoby dáme nejdříve tekuté a pak sypké suroviny a pekárnu zapneme na program DORT. Po ukončení míchací fáze programu vyndáme háky. Propečení kontrolujeme špejlí. Babetu jsem vyndávala 20 minut před ukončením programu, takže doporučuji opravdu hlídat. Vychladlou babetu pocukrujeme a nakrájíme na plátky.