Než začneme, rozpálíme si troubu na 170 stupňů, protože příprava těsta nám zabere jen velmi krátkou dobu.Nejprve si v míse smícháme sypké ingredience, tedy mouku, cukr, citrónovou kůru a kypřicí prášek, a přísady promícháme. Do moučné směsi poté přilijeme olej, mléko a citrónovou šťávu a promícháme, až nám vznikne krásně hladké lité těsto. Do těsta můžeme vmíchat i hrst rozinek.Do vhodným tukem (nejlepší je máslo) vymazané a vysypané (můžeme vysypat kokosem, jemnou strouhankou, nebo hrubou moukou) bábovkové či jiné vhodné formy (např. na srnčí hřbet, nebo do menší dortové formy) nalijeme část těsta, hustě poklademe čtvrtkami oloupaných hrušek, nalijeme zase trošku těsta a poklademe zbytkem hrušek. Zalijeme zbylým těstem, vložíme do trouby a pečeme. Pečeme asi tři čtvrtě hodiny na doporučovaných 170 stupňů, přičemž první půlhodinu raději příliš neotevíráme troubu - špatně by nám vyběhla.