Staňte se našimi fanoušky na:

Citronové suflé

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vodní lázni ušlehejte citronovou kůru, šťávu, cukr a žloutky až zhoustnou. Do malé misky dejte vodu a vsypte do ní želatinu. Nechte nasáknout, pak ve vařící vodní lázni míchejte až se rozpustí. Želatinu vmíchejte do základu na suflé a dejte vychladit. Zlehka ušlehejte smetanu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Polovinu šlehačky lehce vmíchejte do suflé, pak do něj zlehka zapracujte sníh a směs nalijte do litrové formy na suflé s papírovým límcem, povrch uhlaďte. V chladničce nechte aspoň 4 hodiny chladit. Odstraňte límec z horní části formy a dezert ozdobte šlehačku a citronátem. LÍMEC NA SUFLÉ - výroba Ustřihněte si kousek pergamenu (voskového papíru) nebo alobalu o rozměrech asi 70x15 cm - tak dlouhý, aby se dal ovinout kolem varné mísy s přesahem aspoň 5 cm. Složte ho podélně napůl, pak jednu stranu potřete máslem a posypte cukrem. Oviňte papír jako límec kolem okraje mísy na suflé, pocukrovanou stranou dovnitř tak, aby vyčníval aspoň 5 cm nad mísu. Konce límce připevněte svorkami na papír nebo rovnými špendlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!