Z pomerančů a citronů oloupeme tenké proužky kůry na ozdobu a potom větší proužky kůry. Bílou vrstvu pod kůrou odstraníme, šťávu vymačkáme. V rendlíku mícháme na mírném ohni cukr s vodou, dokud se cukr nerozpustí, pak vaříme 10 minut bez míchání. Odstavíme, vmícháme větší proužky citrusové kůry, přiklopíme a necháme vychladnout. Sirup přecedíme do nádoby, kterou můžeme dát do mrazničky, vmícháme citrusovou šťávu a nezakrytou směs mrazíme 4 hodiny. Tenké proužky citrusové kůry povaříme 2 minuty ve vodě, ochladíme a osušíme. Částečně zmrazenou granitu rozbijeme vidličkou a znovu uložíme do mrazničky. Zmrazíme úplně (cca 4 hodiny). Granitu necháme změknout při pokojové teplotě, promícháme vidličkou, rozdělíme do pohárů a ozdobíme proužky kůry. Podáváme se sušenkami.