Staňte se našimi fanoušky na:

Cizrnové noky v jogurtové omáčce

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NOKY : 100g cizrnové mouky, lžička mletého chilli, 1/2 lžičky sody, 1 střední cibule, 2 zelené chilli papričky, 150ml vody, 300ml oleje, sůl OMÁČKA : 300ml bílého jogurtu, 3 lžíce cizrnové mouky, 150ml vody, lžička jemně sekaného čerstvého zázvoru, lžička utřeného česneku, 1 a 1/2 lžičky mletého chilli, 1/2 lžičky mleté kurkumy, lžička mletého koriandru, lžička mletého kmínu ZÁLIVKA : 150ml vody, lžička bílého kmínu, 6 sušených červených chilli papriček Cizrnovou mouku smícháme se solí a sodou, přidáme mleté chilli, jemně sekanou cibuli a zelené papričky. Přilejeme vodu a vypracujeme tuhou pastu, lžící vykrajujeme stejně vělké noky a smažíme je na pánvi ve vrstvě rozpáleného oleje do zlatohněda - musí být křupavé - hotové kousky uložíme v teple. Zvlášř smícháme jogurt s cizrnovou moukou a vodou, přidáme všechno koření, lžičku soli a promícháme. Směs protlačíme přes cedník do pánve a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Pokud bude jogurtová omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody. Hotovou nalijeme do hluboké mísy a přidáme do ní noky. Zvlášť rozehřejeme v pánvi olej, přidáme bílý kmín a sušené chilli papričky a porestujeme (směs ztmavne a začne vonět), přelijeme noky a hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!