Staňte se našimi fanoušky na:

Co vaří modelky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • olej
  • sádlo
  • sůl
  • koření a bylinky (podle rozpisu)
  • kuřecí maso
  • vepřové maso
  • máslo
  • zakysaná smetana
  • strouhanka
  • brambory
  • těstoviny Kuře na paprice
  • sýr niva
  • zelenina (podle potřeby)

Pracovní postup:

  1. KUŘECÍ PRSA NA PAPRICE - Jitka Válková: 4 kuřecí prsa, 2 barevné papriky, 4 lžíce zakysané smetany, lžíce slunečnicového oleje, těstoviny "Kuře na paprice", lžíce másla - Nakrájíme papriky, maso naklepeme, osolíme a opečeme na oleji, vyndáme a necháme na teplém místě. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček s těstovinami Kuře na paprice vysypeme do vařící vody a promícháme. Přidáme máslo, orestovanou papriku, přivedeme k varu a pořád mícháme. Vaříme do zhoustnutí, nakonec zjemníme smetanou. Maso promícháme s těstovinami a omáčkou.
  2. VEPŘOVÉ S MRKVÍ - Lucie Křížková, roz. Váchová: 1/2 kg vepřové plece, 30g sádla, 400g mrkve, 1 cibule, lžíce hladké mouky, kmín, sůl, strouhaný muškátový oříšek - Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle osmahneme nejdřív cibuli, pak na ni dáme maso, osolíme a posypeme kmínem, chvíli dusíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Podlijeme trochou vody a dusíme, až maso i mrkev změknou. Hladkou mouku rozmícháme v troše vody, vmícháme směs do masa, dochutíme špetkou muškátového oříšku a ještě necháme krátce provařit.
  3. BRAMBORÁČKY - Diana Kobzanová: 1kg brambor, 6 lžic hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, špetku soli, pepř, majoránka, olej, 1/4kg nivy, 200ml zakysané smetany, feferonka - Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme majoránku, smícháme s moukou a strouhankou, vymícháme těsto. Kysanou smetanu smícháme s nastrouhanou nivou. Naběračkou těsto dáváme na rozpálený olej a před otočením na druhou stranu rozetřeme sýrovou pastu. Pokud máme rádi ostřejší, do sýrové směsi přidáme nasekanou feferonku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!