Čočku zalijeme, aby všechna byla pod vodou, a necháme nejlépe přes noc nabobtnat. Slaninu a jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme cibulovo-slaninovou jíšku. Čočku slijeme, opět zalijeme „čerstvou“ vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a uvaříme doměkka (přibližně půl hodiny). Až je čočka téměř měkká, koření vyndáme, přidáme zchladlou jíšku, důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, okyselíme a dovaříme doměkka. Oheň vypneme a vmícháme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku. Posypeme druhou, nahrubo nakrájenou cibulkou, osolíme, opepříme, podlijeme vodou (může se přidat ještě kmín, komu na uzeném chutná) a dáme péct. Podáváme s čočkou