Staňte se našimi fanoušky na:

Čočková polévka s černou kapustou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • extra panenský, podle potřeby olivový olej
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • suchá, 150 g čočka
  • Mortadella krájená na silné plátky , asi 100 g salám
  • 300 g brambory
  • 1 řapík celer
  • 1 stroužek česnek
  • černá listy, 350 g kapusta
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus pórek

Pracovní postup:

Na lžíci oleje opečte nakrájenou mortadellu, přidejte nakrájený pórek, česnek, a nakrájený celer a mrkev. Pak přidejte čočku předem připravenou podle návodu, po několika minutách přidejte horkou vodu tak, aby byla zelenina ponořená a osolte. Po 10 minutách přidejte listy černé kapusty, natrhané na kousky a oloupané nakrájené brambory. Vařte dalších asi 20 minut, až budou brambory měkké. Pokud by se směs příliš vysoušela, přilijte ještě sklenici (i víc) horké vody. Na konci vaření dochuťte olejem, osolte a opepřete. Polévku podáváme horkou (můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem) s topinkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!