Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte, můžete osladit. Směs nalejte do formičky na čokoládu a ozdobte semínky. Takto připravenou čokoládu nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. Do čokolády můžete přidat řadu dalších surovin, dle chuti: Varianty ochucení čokolády: Ovocný prášek lucuma (přírodní zdroj vlákniny, betakarotenu), spirulina, acai, vanilka... Špetka hrubozrnné soli Špetka chilli prášku Lžička skořice + špetka muškátového oříšku Křupavé kakaové boby Pomerančová kůra nebo kandované ovoce Sušené třešně, meruňky, švestky…