Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová fantazie

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív upečte piškotový korpus. Troubu předehřejte na 180 stupňů a 100 g másla na krém vyndejte z lednice, aby vám změklo. Žloutky oddělte od bílků, přidejte k nim moučkový cukr a vyšlehejte hladkou, skoro bílou pěnu. Pak přidejte dvě lžíce vroucí (ne horké, ale vroucí!) vody a šlehejte dál. Pak do pěny přimíchejte mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané (nebo nepřilnavé) formy a dejte péct asi na 20–25 minut. Hotový korpus pak nechte vychladnout. Mezitím, co se peče piškot, začněte s krémem. Na pánvi rozpusťte 70 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Tu nechte zchladnout, pak ji opět zahřejte a za stálého míchání do ní přidejte mléko. Vznikne vám hustá hmota, která je základem celého krému. Tu nechte úplně vychladnout. Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice a kakaem, a směs pak promíchejte s jíškovým základem. Nakonec si vezměte na pomoc elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte. Krém má díky hrubé mouce pevnou texturu, a to je právě to, co ho dělá jiným, než jsou všechny ostatní. Vychladlý piškot pokropte rumem a ještě ve formě na něj naneste krém. Pak dort vložte do lednice ztuhnout a můžete podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |2. června 2013
vypadá to moc dobře.Ukládám :) Odpovědět
J |2. června 2013
vyzkousim Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
roxana-zdena |30. dubna 2013
paráda! Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Úžasné. Odpovědět
zuzi |17. února 2013
dala bych si Odpovědět
jola |21. ledna 2013
krásné Odpovědět
betka |20. ledna 2013
krásná fantazie Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!