PĚNA: 200g nastrouhané čokolády, 5 vajec, špetka soli, 100g cukru, dřeň z 1 vanilkového lusku, 2 lžíce rumu, 125g smetany na šlehání - POLEVA: 150g cukru 2-3 lžíce třešňové brandy, 400ml višňové šťávy, 1 skořice, 3 hvězdičky badyánu, 1 lžička škrobové moučky smíchané s 1 lžičkou studené vody, šťáva z 1/2 citronu, 200g rozmrazených višní, 4-5 lžic čokoládových hoblin na posypání. Čokoládu vložíme do nádoby a v horké vodní lázni ji necháme na mírném ohni rozpustit. Vejce oddělíme, bílek se solí ušleháme do tuhého sněhu a postupně přisypeme cukr. Žloutky s vanilkovou dření a rumem utřeme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Pak vmícháme šlehačku a sníh s cukrem. Pěnou naplníme mísu, povrch uhladíme a přikryjeme, uložíme asi na 3 hodiny do lednice. Na polevu nejdřív zkaramelizujeme cukr, zředíme s třešňovou brandy a pak přidáme višňovou šťávu. Vložíme koření a na mírném ohni povaříme asi 15 minut, zředěnou škrobovou moučku přidáme do polevy a přivedeme k varu. Třešňovou polevu protlačíme sítem a ochutíme citronovou šťávou. Višně vmícháme do polevy, z pěny vykrajujeme větší noky (kopečky), které upravíme na hlubokých talířích a posypeme čokoládovými hoblinami. Můžeme podávat ozdobené třešněmi.