Těsto: 150g hořké čokolády, 5 vajec, 50g rozinek, špetka soli, 25g vlašských ořechů, 180g krupicového cukru, kakao na posypání Náplň : 250ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 20g krupicového cukru V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Rozinky nakrájíme na malé kousky, ořechy nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme sůl, čokoládu, rozinky, ořechy a sníh z bílků. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180° pečeme asi 25 minut. Upečený plát sejmeme z plechu, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem na šlehačku. Korpus poprášíme kakaem, přikryjeme čistým pečícím papírem a převrátíme. Papír, na kterém se pekl sloupneme. Plát potřeme šlehačkou a svineme. Uložíme do chladna.