Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládová vajíčka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Čokoládu nalámeme a pomalu rozpustíme nad párou v hrnci. Mícháme tak dlouho, dokud se skoro celá nerozpustí. Pak ji odstavíme a za stálého míchání necháme rozpustit úplně. Teplota by neměla přesáhnout 50°C, čokoláda pak bude mít správnou teplotu a bude hladká. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme až po okraj do formiček na vajíčka (formičkou zlehka klepneme o stůl, nebudou se nám pak dělat případné vzduchové bublinky), přebytečnou čokoládu odstraníme stěrkou. Dáme do ledničky a necháme cca 2 hodiny ztuhnout. Pak vajíčka vyklepneme a štětcem namočeným v rozpuštěné čokoládě můžeme jednotlivé díly k sobě slepit. Ke zdobení použijeme polevy v tubičkách a cukrářské zdobení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!