Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si obdélníkovou formu 33 x 23 cm, vymažte ji máslem a vysypte moukou. V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu s máslem. Odstavte a nechte vychladnout. Ve velké míse ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, vejce, cukr a vanilkovou esenci dokrémova. Gumovou stěrkou vmíchejte čokoládovou směs a pak dobře promíchané suché přísady. Přendejte těsto do formy. Pečte cca 35-40 minut, dokud nebude koláč na povrchu suchý a na dotek téměř tuhý. Nenechte ho v troubě déle, než je nutné. Nechte zcela vychladnout a teprve pak krájejte na řezy.