Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Cukr nasypte do pánve s tlustým dnem a přidejte vodu, míchejte na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut, dokud směs nezkaramelizuje. Pánev odstavte z ohně, přidejte kešu a míchejte s ní tak, aby se úplně pokryly karamelem. Směs přeložte na vymazaný plech, nechte odstát asi 15 minut, dokud karamel neztuhne. Mezitím v horké vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Ztuhlou karamelovou směs přikryjte fólií a rozdrťte válečkem nebo paličkou. Takto vzniklý krokant dejte do mixeru a rozmixujte na prášek. Přidejte k čokoládě a nechte vychladnout, pak tvarujte kuličky. Můžete je dát do papírových košíčků.