Z pečícího papíru si vystřihneme 12 koleček o průměru 7 cm, stočíme je do kornoutů a přelepíme lepicí páskou. Čokoládu nakrájíme na malé kousky, ve vodní lázni nejprve rozpustíme tuk a potom přidáme čokoládu, kterou za stálého míchání necháme úplně roztavit . Kornoutky bereme po jednom a vždy do každého vlijeme trochu čokoládové polevy. Pomalu s kornoutkem kroužíme a za pomoci potravinového štětce polevu roztíráme ve slabé vrstvě na stěny kornoutu. Každý kornoutek necháme ztuhnout, špičkou zasunutý v položené sklenici nebo hrnku. Mezitím do nádoby nalijeme šlehačku, přisypeme ztužovač, vyšleháme dohusta a naplníme jí sáček se zdobící trubičkou. Ovoce omyjeme, z rozpůlené nektarinky vyndáme pecku a polovinu rozkrájíme na plátky, polovinu na tenké nudličky. Tácek ozdobíme plátky nektarinky a pár bobulkami hroznového vína, ostatní rozkrojíme na poloviny. Z kornoutků sejmeme papír a naplníme je šlehačkou. Zasuneme do ní kousky nektarinek, kuliček hroznů a můžeme ozdobit mátou.