1) V hrnci přivedeme smetanu k varu. Pomalu do ní přidáváme čokoládu - na čokoládový krém jsme si jí odložili 290 g (zbytek půjde do těsta). Rozpustíme ji ve smetaně. Máslo nakrájíme na malé kousky a vmícháme do krému. Poté krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně 1 hodinu. 2) Mandle si rozmixujeme na jemno, poté přidáme cukr a znovu mixujeme. Přidáme kakao, zamícháme a prosijeme přes síto do misky. 3) Zbylou čokoládu (asi 65 g) rozehřejeme na vodní lázni - pozor, aby se nám příliš nezahřála. 4) 6 bílků s cukrem vyšleháme do pěny. Do ní pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu a směs z mandlí. Poté přidáme 1/2 bílku ušlehaného do sněhu a celou směs mícháme, aby získala téměř tekutou konzistenci. 5) Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme kolečka na pečící papír, o průměru asi 3-4 cm. Abychom dosáhly odzvdušnění, klepeme chvíli plechem o stůl. Makronky tak získají i pěkný tvar. 6) Pak necháme makronky schnout. Až je uschlá - nelepí se, dáme je do trouby na 150 °C asi na 15 minut. 7) Poté je necháme vychladnout. Plníme je směsí a necháme přes noc odpočinout.