Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové mufiny s kysanou smetanou

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si formu na 12 muffinů a vyložte každou formičku papírovým košíčkem nebo papírem na pečení (viz foto).
  2. Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V jiné větší míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo, cukr a vanilkovou esenci doběla, až získají krémovou konzistenci. Postupně přidávejte vejce, mixérem nastaveným na střední rychlost každé vždy dobře rozmixujte. Nízkou rychlostí vešlehejte postupně mouku střídavě s kysanou smetanou.
  3. Rozdělte rovnoměrně těsto do připravených formiček, každou naplňte jen do tří čtvrtin. Pečte 20-25 minut. Pro kontrolu píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být suchá. Nechte mufiny zchladnout ve formičkách 5 minut. Přendejte na drátěnou mřížku a nechte vychladnout úplně.
  4. Z uvedených surovin připravíme čokoládovou polevu. Pokud je poleva příliš hustá, vmíchejte do ní 1-2 lžíce kysané smetany. Každý muffin potřete polevou a navrch jako ozdobu položte půlku vlašského ořechu (12 kusů).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!