Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládového mousse jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Pusinkové těsto: Předehřejte troubu na 140 °C. Vyložte plech pečicím papírem. Ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na střední rychlost, bílky se solí, až se začne tvořit pěna. Vysokou rychlostí postupně přidávejte cukr, až se začnou na sněhu tvořit tuhé lesklé růžky. Vmíchejte skořici. Přendejte do zdobícího sáčku, nemusíte použít žádný nástavec. Nastříkejte na připravený plech velké pusinky a dodržujte přitom mezi nimi vzdálenost 2,5 cm. Pečte zvolna 1 1/2 - 2 hodiny, až budou na dotek křupavé a suché. Nechte na plechu zcela vychladnout. Čokoládový mousse: Dejte jemně nasekanou hořkou čokoládu (350 g) do velké mísy. Svařte v kastrolku na středním plameni 1 1/4 hrnku (300 ml) smetany. Nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se dohladka nerozpustí. Přendejte do menší mísy, zakryjte kuchyňskou fólií a dejte vychladit do lednice na 30 minut. Ušlehejte zbylou smetanu (ke šlehání, 200 g) do tuha a vmíchejte do ní čokoládu. Dejte do lednice. Před použitím přendejte mousse do zdobícího sáčku opatřeného hvězdičkovým nástavcem. Do skleněné mističky položte jednu pusinku, nastříkejte na ni spirálovitě čokoládový mousse a spojte dohromady s druhou pusinkou.