Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyložte dva plechy papírem na pečení. Náplň: Ručním mixérem nebo robotem rozšlehejte ricottu dohladka (lze nahradit tvarohem nebo krémovým sýrem). Přidejte cukr, žloutky a vanilkovou esenci. Smíchejte mouku s kakaem a vmíchejte do směsi. Přidejte hrozinky a čokoládu. Zakryjte a dejte vychladit do lednice na 30 minut. Položte těsto na pomoučenou pracovní plochu (vál). Poprašte moukou a vyválejte obdélník 38 x 50 cm 5 mm tenký. Seřízněte okraje, aby byly opravdu rovné. Vyřízněte z těsta 12 čtverců o straně 13 cm. Do středu každého čtverce dejte 2 lžíce náplně. Potřete okraje rozšlehaným vejcem, přehněte každý čtverec diagonálně v půlce a pevně přitisknete okraje k sobě. Přendejte taštičky na připravený plech tak, aby ležely ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. Dejte na 15 minut do lednice. Potřete taštičky rozšlehaným vejcem a posypte tmavým nerafinovaným cukrem. Pečte cca 25-30 minut dozlatova. Přendejte na drátěnou mřížku a nechte vychladnout.