Pozn.: Přesné ingredience na výrobu mátového mousse a sirupu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Čokoládové placičky: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte čokoládu na mírném plameni. Nalijte na pečicí papír. Kulatým cukrářským nožem rovnoměrně rozetřete čokoládu na 2 mm tenkou vrstvičku. Nechte čokoládu lehce ztuhnout. Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 5 cm vykrájejte 18 koleček. Nechte na pozdější použití. Mátový mousse: V míse ušlehejte elektrickým mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, vejce (4 kusy) a cukr krystal (2 lžíce) doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí vešlehejte mátový likér (3 lžíce) a rozpuštěnou želatinu (v prášku, 3 lžičky rozpuštěné v 60 ml vařící vody). Vmíchejte šlehačku (smetana ke šlehání, 500 ml). Dejte mousse vychladit do lednice. Sirup: Vařte v kastrolku na středním plameni cukr krystal (100 g) s vodou (250 ml) zprudka 5 minut. Odstavte a vmíchejte potravinářské barvivo (zelené, 1 kapka) a čerstvou mátu (8 na jemno nasekaných lístečků). Rozložte před sebe 6 čokoládových koleček. Naplňte zdobící sáček, opatřený nástavcem ve tvaru hvězdičky, mátovým moussem. Nastříkejte ozdobně mousse na kolečka. Položte na ně další vrstvu koleček a nastříkejte mousse. Položte třetí čokoládové kolečko navrch, přendejte vějířky na servírovací talířky a pokapejte mátovým sirupem.