Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyložte plech papírem na pečení. Odřízněte z těsta jednu třetinu. Zbylé těsto dejte do lednice. Vyválejte z menšího kusu na pomoučené pracovní ploše (válu) obdélník o rozměrech 13 x 23 cm. Přeneste ho na připravený plech a potřete vejcem. Nakrájejte banán podélně na čtvrtky a položte ho na těsto tak, že vprostřed necháte místo na krém frangipane. Na těstě ponechte 2,5cm okraj nezakrytý. Přendejte krém frangipane do zdobícího sáčku s jednoduchou špičkou a nastříkejte ho do prostoru mezi banány. Posypte čokoládou. Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník o stejné délce, jako byl předchozí, avšak o 5 cm širší, aby mohl zakrýt náplň. Přeložte obdélník podélně napůl a udělejte do těsta zářezy vedené kolmo na přehyb do poloviny plochy těsta. Opatrně přeneste těsto, stále ještě přehnuté, na spodní část ležící na plechu. Položte ho tak, aby přehyb se zářezy ležel přesně na polovině. Zahněte vrchní okraj, který nemá zářezy, pod spodní těsto, a pevně stiskněte, aby náplň nevytékala. Jemně rozbalte přehnuté svrchní těsto a zahněte okraj stejně jako na druhé straně pod spodní těsto. Potřete povrch rozšlehaným vejcem. Pečte cca 20 minut dozlatova, pak snižte teplotu v troubě na 180 °C (plynová trouba stupeň 4) a pečte dalších 15 minut, aby spodní těsto nebylo nedopečené. Nechte štrúdl vychladnout na drátěné mřížce.