Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový dort s Ferrero rocher

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

100g hořké čokolády nasekat, rozpustit ve vodní lázni a nechat vychladnout. Máslo s cukrem ušlehat do pěny, postupně zapracovat vejce a nakonec vmíchat rozpuštěnou čokoládu. Mouku smíchat s kypřícím práškem a s mlékem vmíchatř do vaječné směsi. Rozpínací formu (prům.22cm) vymazat a vysypat moukou, naplnit těstem. Povrch uhladit a péct asi 35 minut na 175°C, korpus pak vyndat z formy a nechat vychladnout (poslouží kuchyňská mřížka). Šestnáct bonbonů nasekat nahrubo, 400 ml smetany se ztužovačem ušlehat dopevna a vmíchat nasekané bonbony. Korpus velkým nožem (případně režnou nití) vodorovně překrojit, na spodní díl rozetřít polovinu šlehačky, přiložit vrchní díl a jemně přimáčknout, potřít druhou polovinou šlehačky. Ušlehat 100 ml smetany, polovinbou potřít obvod dortu. 50g rozpuštěné čokolády dát do mikrotenového sáčku, ustřihnout růžek a ozdobit povrch dortu. Z druhé poloviny šlehačky nastříkat šlehačkové kopečky, zbylé bonbony rozpůlit a dozdobit dort.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sazinka |23. března 2014
hezký Odpovědět
sazinka |23. března 2014
like Odpovědět
Hanina |19. března 2014
vypadá krásně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!