Ingredience: 90g hořké čokolády (70% kakaa) 90g másla 50g hladké mouky 3 vejce 90g cukru krupice plus máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček Postup: 1.Rozehřejte troubu na 190-200°C, rošt správně umístěte, dokud je studený. 2.Připravte vodní lázeň: do hrnce stačí dát pár centimetrů vody a ohřívat, dokud se nezačne vypařovat. 3.Navažte a odměřte všechny suroviny. 4.Rozehřejte máslo spolu s čokoládou (koupila jsem tabulku značky albert za 28 Kč) v ideálně kovové misce (dobře a rychle vodí teplo), miska musí sedět na hrnec…. no jako… jako na hrnec, znáte to :) 5.Pomocí elektrického šlehače s metličkou ušlehejte vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu, maximálně dvě – jeďte spíš na malé otáčky a déle. Turbo ne e e. 6.Šlehejte i dál, ale po vrchovatých lžících přisypávejte cukr. Vždycky tak po 10-15 vteřinách, dokud tam nebude všechen. Vejce tím nabydou. Pěna by měla být ještě nadýchanější. Proto tam nemůžeme vsypat všechen cukr naráz, mohli bychom to udusit. 7.Hnědé vlijeme do žlutého. Teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. 8.Ručně metličkou pomalu spojíme v hnědou jednobarevnou hmotu. Pěkně něžně. 9.Prosejeme mouku a v něžnosti pokračujeme při jejím vmíchávání. 10.Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 11.Nadávkujeme těsto do vymazaných a vysypaných formiček. 12.Vložíme do vyhřáté trouby na požadovanou dobu. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Jakmile se udělá uprostřed špička, která by chtěla praskat a z ní by pak dokonce vyvěrala hnědá hmota, je konec. Přepečeno. Příště o minimálně 3 minuty méně. Poté vyjmeme a necháme pár minut chladnout. 13.Lehce zatřepeme s formičkou, hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit. 14.Vyklopíme. 15.Hotovo. http://www.menudomu.cz/cokoladovy-fondant/